Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Καλά που ήρταν τζαι τούτα!

Θυμάσε την τελευταία φορά που έδωκες ή που έπιασες λεφτά?
Πόσες φορές σου έτυχε να περιμένεις  έξτρα λεφτά (εκτός του μισθου σου), τζαι να νιώθεις ότι
μόλις τα πιάσεις εννα πνάσεις λλίον τζαι θα ανασάνεις?
Ποττέ? Καλαν. Ας πούμε ο 13ος σου εννεν πάντα δωσμένος πριν να τον πιάσεις , αλλά παίζεις πελλόν ότιν εν αθθυμάσε κάτι χρέη ποτζεί ποδά, πέρκει σου μεινει καμμια μπακιρα μεστην πούγκα?

Συνήθως άμα περιμένω τα έξτρα λεφτά πάντα χαίρουμαι ότι ποσό τζαι ναναι, τζαι λαλώ τα τύχη!! Από €50- €500!
Λαλείς που μέσα σου, καλά που ήρταν τζαι τούτα να κάμω τίποτε του χαιρκού για μένα!
Πάντα όμως είναι κανονισμένο να προκύπτουν μικρά και απροσδόκητα χρέη και οφειλές που είναι πάντα λίγο παραπάνω που τζείνα που περιμένεις!
Μετά  βρίζεις για την γαμημένη την τύχη σου, που τελικά όπως αποδείκνύεται δεν είναι τύχη σου, αλλά τύχη τους!
Πιάνει με η τράπεζα τηλ ότι εμείναν πίσω κάτι δόσεις τζαι πρέπει να κανονιστούν επείγον, αθθυμάτε ο ασφαλιστής μου, ότι έμεινε έναν υπόλοιπο ξεχασμένο εδώ και 1 χρόνο, έρκεται μου ένα πρόστιμο υπερβολικής ταχύτητας στο higway Λευκωσίας-Λεμεσού πριν  22 μήνες, που εν αθθυμούμαι καν που επήεννα! Αμέσως διερωτάσε αν σου κάμνουν καμμια πλάκα που την τροχαία , γιατί εμυριστήκαν σε ληψιμιά τζαι θέλουν να σου τα φαν! Επίσης έρκεται τζαι ένα άλλο πρόστιμο, το οποίο δεν επλήρωσες και η τιμή του εφκήκε πάνω! Αν δεν το πληρώσεις σε 15 πάεις μέσα για 15......μήνες!

Πάντα διερωτούμαι αν τούτη η επιταγή των έξτρα λεφτών, περνά που τούτους ούλλους, τζαι ειδοποιά τους ότι έπιασες τόσα λεφτά, τζαι αρκέφκουν ούλλοι τα τηλέφωνα, να πάρουν το μερίδιο τους, το κατιτίς τους, ως πάρατζει!
Μετά που τα διάς, τζαι ψιλοκανονίζεσε ξαναλαλείς το " πάλε καλά που ήρταν τζαι τούτα", αλλιώς θα επιάναν ούλλοι τον πούλλο!  Έτσι άξιππα ήταν να σαστείς τζαι βρέθουνται να κανονίζουνται άλλοι με την τύχη την δική σου!

Gay clubbing στην Κύπρο

Η Κύπρος, η πολυβασανισμένη μας πατρίδα, δεν φημίζεται ιδιαίτερα για την γκευ νυχτερινή ζωή, ούτε καν για την μεσημβρινή!
Θέλεις να φκείς? Έφκα!
Που να πάεις? Εκτός Λευκωσίας!
Θέλεις θάλασσα? Εκτός Λευκωσίας!
Θελεις μπουζούκια? Εκτος Λευκωσίας!
Θέλεις γκέυ κλαμπ? Εκτός Λευκωσίας!
Θέλεις χλίδα? Μείνε Λευκωσία!
Είναι σαν να θέλεις να πάεις καρναβάλι, τζαι αντί να πάεις στο Ρίο, πάεις Λεμεσό!
Συγκρίνουντε? Εν νομίζω!

Πολλά μεγάλη η εισαγωγή μου και πολλά εφφετζιδικη, που παρολίγον να ξεχάσω το θέμα μου!

Εγνώρισα πολλούς γκέυ που, άμα τους ρωτήσω που φκαίνουν λαλουν μου δειγματικά 2-3 τόπους, συνήθως gay friendly τόπους!
Ρίχνω την κρίσιμη ερώτηση που φανερώνει το "ποιόν" σου κατα τους άλλους...
-"Γκευ κλαμπ πάεις?"
Τζαι πέρνω την στανταρτ απάντηση:
- "Α, Παναγία μου! Μεν μου πεις ότι πάεις έτσι τόπουυυυς"!!
Συνήθως θωρώ όπως τον βλάκα, τάχα "εν κακο, οξά είσαι ομοφοβικός/η γκέυ?"
τζαι ξαναπέρνω απαντησεις του τύπου:
1."Τι βρίσκεις τζιαμε τζαι πάεις"?
2."Κάθε καρυθκιάς καρύδι τζιμέσα"!
3."Πολλή βρώμα-λέρα τζιμέσα"
4."Απαίσιος ο κόσμος"
5." Τζιαρέσκει σου?"
6." Χωρκαθκιοοοοο...."
7."Εν φοάσαι?"
ΚΛΠ

Επειδή μου αρέσκει που εν καταλάβω, γιατί εν τόσο τραγικό να πάεις κάπου που έσιει τζιάλλους  γκευ απαντώ ως εξής στις πιο πάνω ερωτήσεις-δηλώσεις:
1."Τζι' άλλους γκέυ"
2."Καλλύττερα! Αν χωριστούμε εν να λλιάνουμε"
3."Εμένα φαίνουνται μου ούλλοι λουμένοι"
4."Εν για να φαίνουμαι η ομορφόττερη"
5." Παρά "σφηνάκια"!
6."Ώσπου να ανοίξει το high gay club, φκάλω την τζιμέσα, αναγκαστικά"
7."Έσιει φώτα, τζαι δεν είμαι μόνη μου"
ΚΛΠ

 Ομολογώ ότι πάντα εκαμναν μου εντύπωση οι αντιδράσεις του μη-γκευ κλαμπινγκ κόσμου!
Επροσπάθησα να αναλύσω το φαινόμενο αυτο και κάποιες απαντήσεις-δηλώσεις, μπόρεσα να τις δικαιολογήσω, κάποιες άλλες με τίποτε!!!

Καταρχήν η πλειοψηφία του κόσμου που πάει τζιμεσα είναι κυρίως 18χρονα, 23χρονα, άτε 25χρονα!
Οι πιο μεγάλες ηλικίες είναι πιο αραιές και οι 40άρες ή 50άρες εν όπως τον μισθό! Σπανια τις θωρείς!
Αν γυρεύκεις 60χρονη, έμεινε σου ο κόπος!

Αν είσαι ηλικίας 18-20 είναι σαν να τζαι είσαι στον παράδεισο! Αν είσαι λίγο πιο μεγάλη πάεις καλά!
Αν είσαι κοντά στα 30, πρέπει να πάενεις πιο συχνά να έβρεις συνομίλικη σου! Αν είσαι 40 και άνω κανονισε παρέα , γιατί μπορεί να σε πιάσει η κατάθλιψη πόσο γλήορα επεράσαν τα χρόνια, τζαι να κιστήσεις που εν είχε γκευ κλαμπ τον τζαιρό σου! Αν είσαι 60άρα, μεν πιεις πολλά, τζαι πρόσεχε το σκαλί! Αν είσαι 70άρα, φύε, επήες λάθος τόπο!

Είναι φυσιολογικό, με τόσα 18χρονα τζιμέσα να φωνάζουν, να αππώνουντε, να κάμνουν τα δικά τους,  όπως εκάμναμε τζαι εμείς στην ηλικία τους, να χορεύκουν τζαι να μεν κάθουνται ένα τόπο, να ξερνούν και να μεν μπορούν να κοντρολάρουν το ποτό! Ειδικά αν πετύχεις καμμιά νύχτα που δεν έχει πολύ κόσμο, μπορεί να παίζουν και "στύλλο", με τις μπάρες του κλαμπ ή λύκους και αρνάκια !

Κυκλοφορούν πολλά ιματζ, επειδή οι μόδες αλλάξαν, πλέον ο κόσμος εκμοντερνίστηκε και επειδή εσύ, πάεις στο κομμωτήριο της γειτονιάς σου και όχι σε τρεντυ κομμωτήρια, εν σημαίνει ότι οι άλλοι εν παράξενοι και περίεργοι! Οι βαφές πλέον κυκλοφορούν σε πολλά χρώματα και αποχρώσεις, για όλα τα γούστα και ηλικίες και δεν είναι πλέον ταμπού να κάμεις κούρεμα μοικανού, να έχεις μισά μαλλιά  ξανθά καιτα άλλα μισά σκούρα! Επίσης μπορείς να εμπνευστείς τόπο στο σώμα σου και σχέδιο για  καινούριο ή το πρώτο τατουάζ!  Τα σκουλαρίκια δεν είναι μόνο για τα αυτιά, ξεπέραστο! Τα ρούχα δεν σε φορούν πλέον, αλλά φορείς τα, ο συνδυασμός δεν είναι απαραίτητος και η γραβάτα ή το καπέλο είναι πολύ ιν αξεσουάρ, ότι κιαν φορείς! Γενικότερα έχεις στυλ, άποψη και προσωπικότητα απο πολύ μικρότερη ηλικία, σε σύγκριση με παλιότερες εποχές!
Τουλάχιστον επικρατεί πολυχρωμία, ενώ αλλού ντύνονται όλοι ή οι περισσότεροι με μαυρα σαν να και εννα περάσουν τον μακαρίτη, που τζιαμέ!

Αν έχεις όρεξη να σαστείς και να στρολιαστείς για να φκεις, εννα πάεις τζιαμέ! Αν δεν έχεις όρεξη ουτε καν να χτενίσεις τα μαλλιά σου, πάλε τζιαμέ εννα παέις τζαι εν θα σε δει κανένας απαξιωτικά! Καθένας ντύνεται,όπως του αρέσκει , τζαι αν σ' αρέσκει! Ο νεαρόκοσμος δεν έχει κόμπλεξ, δεν κουβαλά τόσα ταμπού και έχει πλέον απελευθερωθεί. Ερωτεύεται φανερά, τσακώνεται στα κρυφά, φιλιέται με πάθος και χορεύει ασταμάτητα!
Θα δεις κόσμο που πάει μια φορά το χρόνο, κόσμο που πάει πιο συχνά και κόσμο που όταν λέει έξοδο, εννοεί γκευ κλαμπ!
Άμα πετύχουν κανένα γνωστό τους που εν ηξέραν ότι εν γκέυ εννα του μιλήσουν, να τον χαιρετήσουν και εν θα αρκέψουν τα δήθεν ήρτα τυχαία, εν κάτι φίλοι μου! Οι μάσκες πέφτουν, όσο εκτείθεσαι εσύ, τόσο εκτίθεται τζαι ο άλλος! Ούλλοι ξέρουν ότι είσαι γκέυ, τζαι ούτε τους κόφτει, ούτε σε κόφτει!

Θα δεις άνδρες ντυμένους γυναίκες και γυναίκες ντυμένες άνδρες!  Θα δεις καταπιεσμένους ανθρώπους απο τον ρατσισμό και την απαξίωση που όταν βρεθούν στο κλαμπ, ζουν, γίνονται ότι νιώθουν στην ψυχή τους και απλά συμπεριφέρονται σαν ανθρώποι, όπως ακριβώς γίνεται στα γκέυ κλαμπ.
Φιλίες, έρωτες, μίσοι, συμπάθειες, αντιπάθειες, όπως ακριβώς και στα στρέιτ κλαμπ!
Σεξ της μιας βραδιάς, φλερτ, ανταλλαγές τηλεφώνων, εύκολοι και δύσκολοι τύποι, όπως ακριβώς στα στρειτ κλαμπ!
Ξενύχτι, ποτό , χορός , διασκέδαση, μουσική, όπως στα στρέιτ κλαμπ!
Καινούριες ιστορίες αγάπης, παλιές ισοτρίες που ξαναφουντώνουν, χωρισμοί, τσακωμοί, όπως ακριβώς στα στρειτ κλαμπ.
Η νύχτα διαλύεται, έξω ξημερώνει, ο κόσμος αραιώνει, η μουσική σταματά, όπως ακριβώς στα στρέιτ κλαμπ.
Τελευταία φιλιά, τελευταίες καληνύχτες, ο κόσμος φεφκει , όπως ακριβώς στα στρέιτ κλαμπ!

Κρατάς την μάσκα σου τζαι φεύκεις τζι εσύ, τζαι σκέφτεσαι αν πρέπει να την χαναφορέσεις ή να την πετάξεις μεσ'την θάλασσα! Σκέυτεσαι ότι μια μέρα εννα το κάμεις, αλλά σήμερα εν σε παίρνει!
Έσιεις την δίπλα σου μεστο αυτοκίνητο τζαι λλίον πριν να ξημερώσει τέλια, σκέφτεσε αν πρέπει να την βάλεις τωρά, ή 3 λεπτα πριν να φτάσεις σπίτι!
Εϊσαι του ποτού τζαι εν σε κόφτει τι εννα γίνει, γιατί ακόμα σκευτεσαι την ελευθερία που γευτηκες τζαι άρεσε σου!
 Το μόνο που θέλεις είναι να τζοιμηθείς! Φτάνεις σπίτι!
Βάλεις την μασκα πάνω στο κομοτίνο σου να κρατήσει ακόμα λλίο η ελευθερία σου, τζαι κάμνεις τον νταή πως εν θα την ξαναφορήσεις που εννα ξυπνήσεις!
Πέρνει σε ο ύπνος!
Εν τζαι είπες μας όμως , εν να την ξαναφορήσεις?.....

Ομοφυλόφιλοι και απόκτηση παιδιών!

Ανατρίχιασες μόνο απο τον τίτλο? Πάσχεις απο ομοφοβία!!!
Θίχτηκες? Πρόβλημά σου!














Την ίδια ανατριχίλα νιώθω και το ίδιο θίγομαι , κάθε φορά που κάποιος μου λέει έμμεσα ή άμεσα ότι δεν είμαι ικανή να γίνω μητέρα! Γιατί καλέ? Από πού το συμπέρανες ότι δεν κάνω για μάνα? Απο τα δάκτυλα μου? Απο τον τρόπο που στέκομαι? Ή απο τον τρόπο που πίνω νερό? Και ποιός/ ποιά με κρίνει ?

Κάτι τέτοιες στιγμές, σκέυτομαι πως θα ήταν άραγε τόοοτε στην Αμερική και όχι μόνο, που υπήρχε ρατσισμός με τους έγχρωμους! Τότε που μικρή έβλεπα την Ιζάουρα -την καραδουλάρα- επειδή ήταν έγχρωμη! Τότε που φτύνανε τους έγχρωμους, τους βρίζανε, τους χτυπούσαν και τους αλυσοδένανε να δουλέψουν για ένα κομμάτι ψωμί , επειδή μόνο αυτό τους άξιζε! Σήμερα οι έγχρωμοι, είναι απλά έγχρωμοι! Πρωτοπόροι στην μουσική βιομηχανία, στο μπάσκετ, σαν προέδροι των ΗΠΑ, ηθοποιόι, μουσικοί, απλοί άνθρωποι, οικογενειάρχες, διευθυντές,σαν εγκληματίες, βιαστές όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους λευκούς , με τους κίτρινους και δε ξέρω κι εγώ σε τι άλλα χρώματα, βγαίνουν οι άνθρωποι. Πέρασε ο καιρός που τους θεωρούσαν ανάξιους, βλάκες και άχρηστους επειδή είχαν απλά άλλο χρώμα. Σημερα είναι οι φίλοι/ες μας, οι γκόμενοι/ες μας, τα αδέλφια μας, ο πατέρας μας, η μητέρα μας, οι συναδέλφοι μας, οι συνεργάτες μας, οι εργοδότες μας κλπ!

Κάτι τέτοιο νιώθω να συμβαίνει και με τους γκέυ.

Μα είναι αφύσικο και τα παιδιά δε μεγαλώνουν σωστά με πρότυπα, κάποιος θα πει!
Ποιός λέει ότι η ομοφυλοφιλία είναι αφύσικη? Επειδή δεν συμβαίνει στους πολλούς? Επειδή ομοφυλόφιλοι είναι το 10 % του πληθυσμού? Έχετε διαβάσει καμμιά έρευνα των τελευταίων χρόνων που να αποδυκνυεί αυτό που λέτε? Εγώ άλλα διαβάζω στις έρευνες! Ότι τα παιδια που μεγαλώνουν με ομοφυλόφιλους γονείς, μεγαλώνουν το ίδιο φυσιολογικά όπως τα υπόλοιπα παιδιά, φτάνει να υπάρχουν αξίες στην οικογένεια! Τα παιδία που μεγαλώνουν με ομοφυλόφιλους γονείς, ΔΕΝ γίνονται ομοφυλόφιλα!
Αν σας καίει τόσο πολύ το θέμα, ψάξτε το! Οι έρευνες κυκλοφορούν ελεύθερα στο ίντερνετ, διαβάστε βιβλία, ξυπνήστε!  Συμπέρασμα των μελετών? Η ομοφυλοφιλία μου δεν με κάνει λιγότερο ικανή σαν μητέρα!
Όσοι έχουν απόψεις καλύτερα να τις διασταυρώνουν και να μην ασπάζονται τα λόγια του καφενέ, και τις απόψεις του μουχτάρη, επειδή εν μουχτάρης και έχει ιματζ! Αν  σου έχει κολλήσει μια άποψη, επειδή έτσι την φυτέψαν στο μυαλό σου, οι δικοί σου ή η κουλτούρα μας, τότε δεν είναι δική σου άποψη! Απλά παπαγαλίζεις!

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αποτρέψει κάποιον ή να του απαγορεύσει να αποκτήσει παιδιά!

Κάποτε ήταν σοκ , ντροπή και μεγάλο ρεζίλεμα να παίρνει μια οικογένεια, σπέρμα απο δότη και να κάνει το δικό της παιδί! "Μα να μεγαλώνεις το παιδί ενός άλλου??"
Ήταν σοκ , ντροπή και μεγάλο ρεζίλεμα να χωρίζεις και να μεγαλώνεις τα παιδιά σου μόνη/ος σου, γιατί το έταιρο σου ήμισυ τελικά ήταν ανάξιο ή σε παρατούσε! "Να δούμε τι έκαμε και τον/την άφησε!"
Ήταν σοκ , ντροπή και μεγάλο ρεζίλεμα, να χωρίζεις και να παντρεύεσαι άλλον/η που είχε παιδιά απο προηγούμενο γάμο! " Ούλλοι σ'ενα σπίτι ξένοι και συγγενείς"?
Ήταν σοκ , ντροπή και μεγάλο ρεζίλεμα να σε αφήνουν έγκυο και να μην έρχονται να αναγνωρίσουν τοπαιδι τους! " Α! το παλιοπουτανάκιιι...αγκαστρώθηκε..." - Ναι μόνη της?
Ήταν σοκ , ντροπή και μεγάλο ρεζίλεμα να σε εγκαταλείπουν ή να σε δίνουν για υιοθεσία!
" Εν υιοθετημένο, εννα γίνει αλήτης"
Ήταν σοκ , ντροπή και μεγάλο ρεζίλεμα να αποκτάς παιδιά πριν παντρευτείς! " Μα εχουν κοπελλούι , έτσι?"
Ήταν και είναι σοκ , ντροπή και μεγάλο ρεζίλεμα να μεγαλώνεις ή να γενιέσαι σε οικογένεια απο ομοφυλόφιλους γονείς! " Άμα μεγαλώσει το μωρό εννα παέννει με ότι κινείται..." - (Και ειρωνεύομαι εγω...-Παρα να γίνει νεκρόφιλος?!... )

Αυτές όλες οι οικογένειες υπάρχουν!!
Ποτέ δεν έπαψαν να υπάρχουν, πάντα θα υπάρχουν και ποτέ δεν έπαψαν να τις αποκαλούν οικογένειες! Όλοι ξέρουμε μια τέτοια οικογένεια! Είτε είναι η δική μας, ή του θείου/θείας, της μάνας, του πατέρα μας, του ξάδελφου κ.ο.κ
Τι κάνει μιαν "οικογένεια" οικογένεια???? 
Η αγάπη, ο σεβασμός, η κατανόηση, ο διάλογος, η προστασία , η ζεστασιά, η ασφάλεια και άλλες τόσες αξίες! Σημασία δεν έχει με ποιον μεγαλώνεις ή με ποιους! Σημασία έχει πώς σε μεγαλώνουν! Αν παίρνεις όλα αυτα που αναφέραμε πριν! Τι κιαν σε μεγαλώνει ο γείτονας? Τι κιαν η μάνα σου ειναι λεσβία? Ο πατέρας σου αδελφή?

"Και αν χωρίσουν οι ομοφυλόφιλοι, τι θα απογίνουν τα παιδιά?"
Ναι, και οι ομοφυλόφιλοι χωρίζουν , όπως και οι ετερόφυλόφιλοι. Ότι γίνονται τα παιδιά των ετεροφυλόφιλων, έτσι θα γίνουν και τα παιδιά των ομοφυλόφιλων! Γι αυτό ζητάμε νομικά δικαιώματα. Σε τέτοιες περιπτώσεις να υπάρχουν νόμοι που πρώτα θα προστατεύουν τα παιδιά μας!

" Το σπίτι τους θα είναι μπουρδέλο, κανονικό καμπαρέ!"  
Επειδή είμαστε ομοφυλόφιλοι αυτό δε σημαίνει ότι κατεβάζουμε τα βρακιά μας με την πρώτη ευκαιρία, ή κάνουμε σεξ όπου είναι μαλακά και βολευόμαστε!

"Τα παιδιά τους θα έχουν ψυχολογικά"!
Τα παιδια δεν αποκτούν ψυχολογικά αν μεγαλώσουν σε οικογένεια που προσφέρει αγάπη και τις αξίες που είπαμε πιο πάνω! Αποκτούν ψυχολογικά με το ρατσισμό που θα αντικρύσουν απο τους ομοφοβικούς, τους στενόμυαλους, τους αμαθείς! Αυτούς που θα τα ρίξουν στο περιθώριο και θα τα φτύσουν!

Αλίμονο αν οι έγχρωμοι δεν αποκτούσαν παιδιά, γιατί υπήρχε ρατσισμός και δεν θα ήθελαν να τους δημιουργήσουν ψυχολογικά! Αντιθέτως ποτέ δεν έπαψαν να πολλαπλασιάζονται! Ποτέ δεν έπαψαν να μεταδίδουν την αξιοπρέπεια και την περηφάνεια τους στα παιδιά τους, να τα μάθουν να παλεύουν, να απαιτούν τα δικαιώματα τους και να αποκτήσουν, έστω μετά απο πολλές δεκαετίες, όσα δικαιώματα επωφελούνται οι απόγονοι τους!

Το να μην υπάρχουν νόμοι να καλύπτονται οι ομοφυλόφιλες οικογένειες δε σημαίνει ότι τις αποτρέπουμε απο το να δημιουργούνται! Σε ποιό κόσμο ζείτε επιτέλους?

Αντιθέτως, βλέπουμε ομοφυλόφιλους να παντρευόνται με ετερόφυλους, χωρίς οι δεύτεροι να γνωρίζουν την κρυφή ζωή των πρώτων, με μόνο σκόπο την απόκτηση παιδιού! Μετά εγκαταλείπουν το ταίρι τους, γιατί δεν μπορούν να προσποιούνται άλλο και να υποκρίνονται, τους ρόλους που τους πασάρει η κοινωνία! Αν ποτέ το μάθουν οι ετεροφυλόφιλοι σύζυγοι, τότε τα πράγματα είναι άσχημα ψυχολογικα και γι'αυτούς!

Βλέπουμε να γίνονται λευκοί γάμοι μεταξύ άνδρων και γυναικών γκέυ, με σκοπό την απόκτηση παιδιού! Κατοχυρωμένοι νομικά σαν οικογένειες, αλλά κλείνουν και στόματα οικογενειών και κουτσομπολιών!

Άλλα ζευγάρια μεταναστεύουν σε πολιτείες και χώρες που αναγνωρίζουν τους ομοφυλόφιλους γάμους και τις υιοθεσίες με σκοπό να δημιουργήσουν την δικιά τους οικογένεια, αρχίζοντας ξανά την ζωή τους απο το μηδέν!

Ποιά ειναι η θέση σου να κρίνεις αν αυτές οι ενέργειες είναι σωστές ή όχι? Καθένας έχει το δικαίωμα να αποκτήσει οικογένεια! Αν δεν του το δώσεις θα βρει τον τρόπο! Θα επιλέξει αυτό που τον βολεύει, ανάλογα με την προσωπικότητα του, τα πιστεύω του, την στιγμή και χίλια άλλα δυο! Ίσως υποφέρουν κιάλλοι μαζί του! ΌΧΙ δεν είναι απειλή! Δεν απειλέι κανένα! Είναι ή λύση του! Η μοναδική του λύση!

Όλες αυτές οι οικογένειες και οι άνθρωποι παλεύουν ενάντια στους νόμους και την κουλτούρα της χώρας που έχουν γεννηθεί , για το δικαίωμα τους να αποκτήσουν σύντροφο και παιδιά! Το δικαίωμα τους να αγαπήσουν και να αγαπηθούν απο τους συντρόφους και τα παιδιά τους. Να κερδίσει η οικογένεια, την αξιοπρέπεια και των σεβασμό  απο τους υπόλοιπους ανθρώπους! Ρισκάρουν, θυσιάζουν, παλεύουν, πονούν,ψυχορραγούν...και θα συνεχίσουν να ρισκάρουν, να θυσιάζουν, να παλεύουν, να πονούν, να ψυχορραγούν, μέχρι να τα καταφέρουν...!

....Και θα τα καταφέρουν...!

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Για σένα?

Χιλιάδες  σκέψεις,  ατελείωτες ώρες συζήτησης, πολλά  συναισθηματα.

Πρώτη φορά είσαι εδώ, τόσο κοντά. Να ακούσεις αυτά που θα ήθελες πάντα να σου πουν, αυτα που θα ήθελα να πω σε σένα.

Ήρθες απο ενδιαφέρον, απο εγωισμό, απο αφέλεια.
Θα μιλήσω λόγω συναισθηματικής φόρτισης, λόγω έλλειψης εγωισμού.

Δε μ’αρέσει  έτσι. Μ’αρέσει αλλιώς, αλλα αυτα που θέλω δεν είναι απλά.Αυτά που θέλω σε φοβίζουν,  δεν είναι  αυτά που λέει ο καθένας. Είναι αυτά που λεει ο ένας στον μοναδικό. Ποιός  είναι ο ένας, ποιός ο μοναδικός?

Τα φυλάω για μια φορά. Δεν θέλω μια φορά, θέλω χιλιάδες φορές. Ίσως όμως η στιγμή αυτή να μη γεννηθεί ποτέ. Ίσως να ξαναγεννηθεί ξανά και ξανά και ξανά και πάλι απο την αρχή.
Φοβάμαι εμένα, φοβάμαι εσένα, φοβάμαι το τέλος, την αρχή και το τίποτα. Όσο φοβάμαι, τόσο πολύ πιστεύω σε μας.

Δεν είναι φαντασία, δεν είναι πραγματικότητα. Η ψεύτικη αίσθηση είναι φυλακή. Δίχτυα που πιάνεται το μυαλό και το παρόν,  που σε πετάνε μια στο παρελθόν και μια στο μέλλον. Το παρόν μένει πίσω.

Δεν είμαι εγώ, ίσως είμαι αυτό που δεν έχουμε γνωρισει ακόμα, ούτε εσύ, ούτε εγώ.

Ίσως είναι μαγικό, ίσως δεν είναι τίποτα,  ίσως ένα λάθος. Μα και σωστό, ποιός νοιάζεται?
Συμβαίνει, υπάρχει, το πνίγω μα ζει. Γεννιέται  χωρίς ζωή και πεθαίνει χωρίς θάνατο.

Οι άλλοι? Τι λένε? Τι νιώθουν? Άραγε το ίδιο? Ποιο άλλοι? Δεν υπάρχει κανένας. Δεν με νοιάζει. Ούτε εγώ υπάρχω εκεί , μα θέλω να υπάρχω εδώ.

Επικοινωνία.  Ανταλλαγές. Παίρνεις και παίρνω. Κανένας δε το φαντάζεται. Ούτε εγώ. Ούτε εσύ.
Ποιός εισαι εσύ και ποιός εγώ? Θελω να αλλάξουμε θέσεις. Εσυ να γίνεις εγώ και εγώ να γινω εσύ.
Να αγαπάς εσύ εμένα και εγώ να προσέχω εσένα, επειδή εσύ αγαπάς εσένα και εγώ προσέχω εμένα.

Αν μπερδεύτηκες  με νιώθεις, αν κατάλαβες σε νιώθω.